.

.

tiistai 3. tammikuuta 2017

Hyvää uuttavuotta Vientianesta!

Perjantaina 29.12. lähdimme Vang Viengista takaisin Vientianeen minibussilla.
Illalla suomalaiset kaverit Mikke ja Otso tulivat myös perille Laosiin ja saimme heillekin huoneen varattua samasta guest housesta meidän kanssa.
Lauantaina juhlistimme uuttavuotta porukalla, myös pari Jaakon paikallista kaveria tuli meidän mukaan baariin. Odotin suuriakin kemuja sen perusteella, että meidän eka ilta Vientianessa meni aika railakkaasti vaikkei silloin ollut edes varsinaista juhlan aihetta. Mutta ilmeisesti paikalliset juhlistavat vuodenvaihdetta rauhallisesti kodeissaan eikä missään tuntunut olevan pahemmin menoa. Sekä uudenvuoden aatto että -päivä ovat Laosissa yleisiä vapaapäiviä, joten myös monet ravintolat olivat kiinni tai sulkivat ovet normaalia aikaisemmin. Nicholas oli myös sen verran vielä toipilaana vatsataudistaan, että kalja ei oikein uponnut. Niinpä lähdettiin suht aikasin jo yhden jälkeen yöllä nukkumaan.

Näkymät Patuxay-muistomerkin huipulta

Sunnuntaina vuokrattiin Nicholaksen kanssa taas skootteri ja kierrettiin pari nähtävyyttä kaupungissa.
Illemmalla kävimme porukalla syömässä ja istumassa iltaa Jaakon tuttavan Jeffin kotona. Hän asuu laosilaisen vaimon kanssa Vientianessa ja oli ihan siistiä päästä jonkun kotiin kyläilemään.
Eilen hengailtiin taas suomiporukalla - käytiin joenrannassa night market-torilla ja intialaisessa ravintolassa syömässä herkullista ruokaa, ja sen jälkeen vielä parilla baarissa.
Tänään ollaan käyty uimassa urheilustadionilla. On ollut tosi kuuma päivä, joten virkistys oli ihan paikallaan.

Night market Mekong-joen vierellä

Pha That Luang -temppelipihalta

Vientiane alkaa olla aika nähty, vaikka porukalla aina tekemistä (lue: syömis- ja juomishommeja) riittääkin. Huomenna olisi tarkoitus jatkaa eteenpäin Laosin eteläisempiin osiin :) Yritämme päästä katsomaan Kong lor -luolaa, mutta julkiset kulkuyhteydet eivät ole sinne ihan huippuhelpon oloiset emmekä ole valmiita maksamaan kymmeniä euroja ekstraa jostakin turistiretkestä. Aamusta suunnataan bussiterminaaliin kyselemään, katsotaan mitä käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti